Dichow

  Cand. Psych.aut Bodil Dichow              Skovlybakken 14, 2840 Holte          Tlf.  (+45) 23 30 86 51

Behandling

Behandlingen med kort ventetid foretages af universitetsuddannet psykolog med omfattende erfaring og efteruddannelse. Der tilbydes behandling både individuelt, til par og familier. Desuden modtager jeg børn i terapi.

Få hjælp til bedre livskvalitet

I behandlingen er der fokus på at identificere og forstå svære følelser, som hæmmer din livskvalitet. Samtidigt lægges vægt på at styrke og opbygge dine ressourcer og kompetencer, så du kan få et liv, hvor du har mulighed for at handle friere.

Behandlingen tager udgangspunkt i det, du har behov for.

Nogle generelle emner i behandlingsforløbet kan omhandle temaer som selvværd, grænser, tillid, nærhed, seksualitet, angst, udfordringer ved at indgå i sociale sammenhænge.

Hyppigheden og længden af behandlingsforløb bygger på en faglig vurdering, og vil derfor variere. Hvis du allerede er i behandling et andet sted, vil jeg anmode dig om enten at afslutte denne eller sætte det på standby. Baggrunden er, at jeg som psykolog ikke må tage en klient i behandling, hvis vedkommende allerede modtager behandlingsforløb et andet sted. Der kan i enkelte situationer forekomme, at man frekventerer fx psykiater for medicinjustering, i disse tilfælde vil jeg bede om din accept til at kontakte den pågældende psykiater, således at vi får mulighed for at samarbejde med vedkommende.

Individuel terapi

Alle psykologer har tavshedspligt. Jeg er underlagt de Nordisk etiske regler for psykologer. Det betyder, at du kan fortælle psykologen om lige det du har behov for.

At være i individuel terapi betyder, at det er dig der er i fokus og dig alene der modtager behandling. Hvis du ønsker det, er du selvfølgelig velkommen til at tage en bisidder eller ledsager med. Dette kan ofte være godt i de første samtaler, hvor man kan være utryg og i krise, men måske også hvis du har svært ved at huske.

Parterapi

Jeg har mange års erfaring med at yde parterapi. Det kan være problemer som utroskab, uenigheder i parforholdet, seksuelle vanskeligheder eller at I overvejer skilsmisse.

Familieterapi

Det er min erfaring at familieterapi ofte kan være en god hjælp når kommunikationen er låst fast. Det at have en psykolog som medvirker til at se på familiedynamikken udefra kan være en hjælp til at ændre på vaner og forudfattede holdninger og meninger om hinanden.

Jeg arbejder med følgende områder:

Livskriser

 • Sorg og tabs reaktioner
 • Angst og depression
 • Stress og belastningsreaktioner
 • Eksistentielle problemer

Seksuelle overgreb

 • Mistanke om overgreb
 • Senfølger efter overgreb
 • Voldtægt og vold
 • Selvmordstanker
 • Personlighedsforstyrrelser
 • Spiseforstyrrelser
 • PTSD
 • Lavt selvværd og selvtillid

Familieproblemer

Skilsmisser, utroskab, seksuelle vanskeligheder,
kommunikationsvanskeligheder.

Sygdom

Psykiske reaktioner i forbindelse med sygdom. Herunder at være pårørende til en person med enten psykisk eller somatisk sygdom.

Psykiske lidelser som

Bipolar, autisme, ADHD, ADD og skizofreni.

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer? Benyt dig af formularen, og vi vil vende tilbage til dig hurtigst muligt.